Mogelijke gevolgen Brexit

In onderstaande nieuwbericht willen wij u graag wijzen op de mogelijke gevolgen van de Brexit. Een en ander gaat namelijk wijzigen mocht de Brexit doorgaan. Het niet naleven van de regels kan hoge boetes met zich meebrengen. Naar verwachting zal 31 oktober de Brexit plaatsvinden. 

Vanaf het moment dat de Brexit plaatsvindt is het verplicht een EORI nummer te hebben indien het bedrijf internationaal zakendoet en douanehandelingen uitvoert. Aangezien UK dan niet meer in de EU zit, is een EORI nummer vereist indien er handel met UK wordt gedaan. EORI staat voor Ecoomics Operators Registration and Identifcation.  U kunt meer informatie vinden op www.douane.nl. Wij kunnen ook een EORI nummer voor u aanvragen. 

Bedrijven die te maken hebben met dierlijke of plantaardige producten krijgen te maken met Nederlandse voedselwaren autoriteit. Meer informatie kunt u vinden op www.nvwa.nl

Verder zal voor het vervoer van goederen van en naar de UK zeehavens en ferry terminals verplicht moeten worden gebruikt. Hierover kunt u meer vinden op www.getreadyforbrexit.eu

Verder wordt het voor bedrijven in uw branche verplicht om E-herkenning te hebben, dit is een zogenaamd Digid voor bedrijven. Dit staat overigens los van de Brexit. De communicatie met de overheid en Belastingdienst gaat hiermee verlopen.

Tot slot kunt u voor uw bedrijf een scan uitvoeren wat voor impact de Brexit op uw bedrijf heeft via www.brexitloket.nl

Wij kunnen u hierbij van dienst zijn.